הפקולטה לחקלאות (צילום: ג'ני גפטרשוסטר)
הפקולטה לחקלאות (צילום: ג'ני גפטרשוסטר)

סטודנטים? לימדו מבעלי ניסיון!

טיפים ועצות לסטודנטים שפתחו את שנת הלימודים האקדמית וטרם הספיקו לבחור מקום מגורים

פורסם בתאריך: 22.10.17 08:59

-->

היום (ראשון ה-22.10) נפתחה שנת הלימודים האקדמית. חלק מהסטודנטים בוחרים להמשיך ולהתגורר בבית המשפחה, עקב המטלה הכספית הכבדה הצופנת בחובה השכרת דירה מתאימה. עם זאת, חלק נכבד מאוד מהסטודנטים בוחרים בדרך עצמאית ובכלל זה מגורים שפעמים רבות נמצאים רחוק ממקום המגורים של המשפחה הגרעינית. לסטודנטים שטרם הספיקו או הצליחו להיערך למציאת מקום המגורים המתאים לקראת פתיחת השנה האקדמית, נותן ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר המשווקת פרויקטים בתחום המגורים ובתחום המסחרי, טיפים ועצות איך להגיע למקום המגורים המתאים.

ניר שמול מנכ"ל חברת שניר (צילום: תומר פדר)

ניר שמול מנכ"ל חברת שניר (צילום: תומר פדר)

 

מיקום: חשוב למצוא מקום מגורים הנמצא בקרבת מקום למוסד הלימודים בו מתכוונים ללמוד. אם תצליחו בך, זו תהיה ללא ספק הקלה משמעותית. במידה ומחירי השכירות באזור יקרים מידי לאור הקרבה למוסד הלימודים וחורגים מן התקציב, ניתן לאתר נכסים פנויים באזור מגורים מרוחק יותר, שיענה על התקציב, אולם אז חשוב מאד לוודא זמינות של אמצעי תחבורה זולים ונגישים בקרבת מקום.

לבחון מגורים באזור מתפתח: לעיתים ניתן למצוא אופציות דיור בשכונה מתפתחת הסמוכה למקום הלימודים, בעיקר בשכונות של התחדשות עירונית, תמ"א ופינוי בינוי. שם ניתן למצוא דירות במחירים אטרקטיביים ונגישים הרבה יותר מאשר בשכונה מפותחת וחדשה. ואפרופו בחירת איזור התחדשות, תוודאו שלא תשכרו בית באתר בניה. לאור העובדה שמרכזי הערים בישראל עוברים גל של התחדשות עירונית, כדאי לברר היטב עם המשכיר האם הבניין צפוי לעבור תהליך התחדשות. במידה וכן, צריך לקחת בחשבון "אווירת מגורים" של אתר בניה . התחדשות מתוכננת אך אתם עדיין מעוניינים? אם אתם כבר מסכימים לכך שהבניין צפוי לעבור תהליך של התחדשות עירונית, ודאו בהסכם כי זכויותיכם לא נפגעות ושתהיה הפחתה של מחיר בזמן שהבניין נכנס לשיפוץ.

דרוש שותף ראוי: במקרה של מגורים משותפים בנכס, ודאו כי נשמרת לכם הפרטיות כדוגמת חדר עבודה, סלון ומטבח משותפים, ושותף ראוי על מנת שהחיסכון הכלכלי שבמגורים משותפים לא יבוא במחיר אישי כבד.

חשוב לחשוב קדימה: מצאתם נכס מתאים בשעה טובה? סגרו הסכם לשנה פלוס אופציה לשנתיים נוספות – הזמן שנותר עד סיום הלימודים. זאת על מנת להקשות על המשכיר לעלות את מחיר הנכס בכל שנה ולהבטיח לעצמכם ״שקט״ מבחינה כלכלית.

 

ומה חוץ מדמי שכירות: שאלו וודאו עלויות נלוות למחיר השכירות: ארנונה, מים, חשמל, דמי ועד וחברת ניהול. ודאו שאתם לא הולכים שולל אחר מחיר שכירות אטרקטיבי הטומן בחובו מאות שקלים נוספים נלווים שלא נלקחו בחשבון בעת חתימת החוזה.

תעסוקה: סטודנטים רבים עובדים במהלך הלימודים כדי לממן את שכר הדירה / עלות שכר הלימוד. ודאו כי בקרבת מקום ניתן למצוא תעסוקה זמינה ובשכר ראוי, כדי שלא תבלו שעות ארוכות בפקקים ובכבישים בדרכם למקום העבודה.

נתינה וקבלה לצידה: בחנו אפשרות של מגורים לצד קשישים / נכים, או כאופר במשרה חלקית לטיפול בילדים. ישנה קשת של אוכלוסיות המוכנות לספק מגורים בחינם בתמורה לעזרה בעבודות הבית / טיפול וסיוע בשעות ובזמנים מוגדרים במהלך היום. ניתן לחסוך אלפי שקלים בדרך זו.

זכאות למעונות: שווה בדיקה. בררו אפשרות למגורים במעונות. כיום אנו עדים לחברות בנייה פרטיות שבונות מעונות סטודנטים / דיור להשכרה במחיר שכירות ובעלות מסובסדת מטעם המדינה, ומגורים איכותיים בסמוך למקום הלימודים. הדבר כמובן מותנה ברישום מראש ופרמטרים שנקבעו לזכאות על ידי מדינת ישראל ומוסד הלימודים.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר