נווה אורנים
נווה אורנים

נדחו התנגדויות ואושרה תמ"א 38 לבית האבות "נווה אורנים" בגדרה

ועדת הערר מחוז מרכז ביטלה את החלטת הוועדה המקומית גדרה ואישרה את ההיתר שהגיש בית האבות לתוספת בנייה

פורסם בתאריך: 15.11.18 07:45

-->

מאבק עיקש שניהלו תושבי רחוב הדרור בגדרה נגד בית האבות "נווה אורנים" שבדרום-מערב המושבה, הסתיים בניצחון בית האבות. ועדת הערר לתכנון ולבניה במחוז המרכז ביטלה את החלטת הוועדה המקומית גדרה ואישרה את הפרויקט לשדרוג בית האבות, תוך שהיא דוחה את התנגדויות התושבים המתגוררים בסמוך. בהחלטה קבעה ועדת הערר כי בקשת ההיתר להריסה ולתוספת בניה בבית האבות מכוח תמ"א 38 היא בקשה ראויה ועל כן יש לאשרה.

בית אבות "נווה אורנים" הינו מרכז רפואי ותיק המשמש בית לכ-250 דיירים קשישים, סיעודיים ותשושי נפש מגדרה, רחובות והסביבה. בית האבות, הבנוי כיום ב-4 בניינים נפרדים, מאגד בתוכו מחלקות לקשישים, מחלקות לתשושי נפש (חולי אלצהיימר או סוגים אחרים של דמנציה) ומחלקות סיעודיות.

במהלך שנת 2016 הגישה חברת "מבחר נכסים בע"מ", המנהלת את בית האבות, בקשה להיתר בניה מכוח תמ"א 38, לתוספת בניה ומחלקות לבית האבות. זאת לצורך שדרוגו ועמידה בתוכנית של משרד הבריאות. במסגרת הבקשה להיתר התבקשה הריסת שני מבנים קיימים והקמת בנין אחד, חדש ומודרני, במקומם. כמו כן, נתבקשה תוספת בניה ומחלקות לבניין קיים. רק בניין אחד מבין הארבעה הקיימים לא נכלל במסגרת הבקשה ולא התבקש כל שינוי ביחס אליו.

בעקבות פרסום שנעשה, הוגשו מספר התנגדויות מצד תושבים המתגוררים ברחוב הסמוך לבית האבות והוועדה המקומית החליטה לקבל את ההתנגדויות ולהתנות את אישורה של בקשת ההיתר בשורה של תיקונים, ביניהם: הנמכת גובה הבניין החדש על ידי ביטול קומות ומחלקות שהתבקשו. בית האבות חלק על ההחלטה ובאמצעות עורכי הדין אלי וילצ'יק וכרמית רבי ממשרד כהן וילצ'יק ושות', הגיש ערר לוועדת הערר המחוזית, בטענה שתיקונים אלה לא רק שאינם סבירים, אלא שהם למעשה מבטלים את האפשרות לבצע את פרויקט שדרוג בית האבות ומעמידים בסכנה ממשית את המשך קיומו.

ועדת הערר המחוזית קיבלה את טענות בית האבות, ביטלה את החלטת הוועדה המקומית גדרה, תוך דחיית טענות התושבים, וקבעה כי יש לאשר את הבנייה שהתבקשה. בהחלטתה ציינה ועדת הערר כי "יש לראות חשיבות רבה בחיזוק בניינים מפני רעידות אדמה לפי תמ"א 38, ותוך אישור התמריצים המתאפשרים במסגרת התמ"א ככל הניתן. מדובר במוסד המשמש בית לדיירים קשישים, סיעודיים ותשושי נפש. מקובל עלינו כי יש חשיבות רבה גם בכך שמוסדות אלה יורחבו באופן ההולם את צרכי האוכלוסייה הנזקקת לשירותים אלה, ככל הניתן במסגרתה תכנונית החלה (לרבות תמ"א 38 ובכפוף לשיקול הדעת הרחב המסור בנושא זה)".

ועדת הערר דחתה את טענת התושבים שלפיה ניתן לתכנן מחלקות קטנות יותר עבור 24 מיטות בלבד, וקבעה כי בנסיבות העניין יש מקום לאפשר הקמתן של קומות ומחלקות סיעודיות נוספות, בגודל של 36 מיטות, "שהוא הגודל הטיפוסי האמור בפרוגרמה לה שותף האגף לגריאטריה במינהל הרפואה". ועדת הערר אף הדגישה כי "יש חשיבות להקמת מחלקות סיעודיות בגודל 36 מיטות. בנוסף, יש לראות חשיבות בהרחבת מוסד כבענייננו המעניק מענה מגוון לצרכי האוכלוסייה ולדיירים (כך תתאפשר, למשל, המשכיות טיפול אנשים ההופכים סיעודיים לאחר הגעתם למקום ומבלי שידרשו לחפש מקום חלופי, וכן יתאפשר לבני זוג להמשיך להיות יחד גם אם אחד מהם הופך לסיעודי)". בנוסף, ועדת הערר דחתה את טענת התושבים בדבר אי התאמתו של הבינוי לסביבה, וקבעה כי בתוספת הבניה אין כדי לגרום פגיעה של ממש במי מהמתנגדים.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"

הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון


תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר