מיזם טלף מרחב נשי צילום: דוברות עיריית רחובות
מיזם טלף מרחב נשי צילום: דוברות עיריית רחובות

הכירו את טלף: מיזם חדש ברחובות של מרחב נשי קהילתי

המיזם חדש עתיד להיפתח כבר בשבועות הקרובים. המטרה: הקניית כלים להעצמה נשית לבנות הקהילה האתיופית בעיר

פורסם בתאריך: 29.12.22 11:33

-->

מיזם חדש ברחובות: מיזף טלף, לנשות הקהילה של יוצאי אתיופיה בעיר. המיזם עתיד להיפתח כבר בשבועות הקרובים, בתחילת השנה האזרחית. הוא יתקיים במתנ"ס קריית משה ברחובות ויכלול שני מפגשים שבועיים במשך שלושה חודשים. מטרת המיזם: הקניית כלים להעצמה נשית לבנות הקהילה האתיופית בעיר.

מיזם המרחב הנשי "טלף"  נולד מתוך תהליך קבוצתי ואישי של המשתתפות בקורס מנהיגות "השמיעי את קולך" של פורום נשים בשיתוף עמותת כ"ן ומרכז אדוה. בסקר איתור צרכים שערכו המשתתפות בעיר זיהו כי בקרב נשות הקהילה האתיופית קיימיםם געגוע וכמיהה לחוויה שורשית של אחווה וסולידריות נשית אשר אבדה עם העלייה לארץ.

באתיופיה היוו מפגשי הנשים עוגן תרבותי חשוב, שהתקיים הן באופן יומיומי בין שכנות והן באופן רחב יותר כמפגש חודשי לכל נשות הכפר/השכונה. המפגשים הקנו לנשים תחושת ביטחון ותמיכה וסיפקו להן מרחב לביטוי עצמי ולעזרה הדדית זו לזו. משמעות המילה "טלף" באמהרית היא "רקמה".

המרחב הנשי החדש יאפשר הזדהות וחיבור של כל אישה לתרבות האתיופית באמצעות פעילות העשרה ופנאי ויהווה מסגרת מאפשרת, בטוחה ומעצימה לכל תושבות העיר.

 

ראש העירייה, רחמים מלול, אמר: "זהו מיזם חדש וייחודי מבית פורום נשים רחובות, שלא מפסיק לחדש ולהתחדש לטובת ציבור הנשים בעיר, שהינו מגוון ובעל מנעד של צרכים. נמשיך להשקיע בתחום קידום הנשים בעיר בכל דרך אפשרית"

חברת המועצה אוה גור, מחזיקת תיק קידום נשים : "פורום נשים רואה כמטרה עליונה לקדם נשים בכל דרך. פרויקט מיוחד בשיתוף פעולה של מספר גורמים להעצמה נשית. אני שמחה על התוצר והמשך העשייה לנשות הקהילה האתיופית. אני רוצה להודות לזהר בלום מחזיק תיק הקליטה ומ"מ ראש העיר על התמיכה בפרויקט. מצפה לראות את נשות הקהילה מגיעות למפגשים."

אביבה חלבי, יועצת רה"ע לקידום נשים: "פורום נשים שמח להביא לעיר מיזם חדשני המחבר בין קהילת הנשים האתיופיות לקהילת הנשים הכללית בעיר. החיבור נעשה מתוך הכרות תרבות האתיופית השורשים והמאפיינים שלה. בדרך זו יוכלו הנשים השונות לייצר דיאלוג והכרות אחת עם השניה, להבין וליצר יחד קהילה שיתופית ותורמת בעיר".

זיוה דמוזה, בוגרת הקורס וממובילות המיזם: " מיזם "טלף" צמח בזכות תהליך למידה קבוצתית ואישית ובזכות שיתוף הרעיון עם נשות הקהילה. הפרויקט מהווה מרחב לחברותא נשית מבוססת על הזדהות עם התרבות האתיופית שחסרה כיום בקהילה. יחד נוכל לשלב את העבר וההווה תוך חוויות מעצימות הן לפרט והן לכלל. בעזרת השם נעשה ונצליח".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר