יתוש הטיגריס האסיאני (צילום: אלון עתני)
יתוש הטיגריס האסיאני (צילום: אלון עתני)

יתושי קדחת הנילוס התגלו במזכרת בתיה, קרית עקרון וגזר

יתושים רבים הנגועים בקדחת מערב הנילוס התגלו במספר רב של רשויות מקומיות ברחבי הארץ, לרבות באזור השפלה. משרד הבריאות מזהיר כי המשמעות היא שככל הנראה ישנם יתושים נגועים גם במקומות שלא נדגמו

פורסם בתאריך: 27.9.18 11:06

-->

המשרד להגנת הסביבה הודיע אתמול (רביעי) כי יתושים הנגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס נתגלו באזורים רבים בארץ. בעקבות כך הנחה המשרד את הרשויות המקומיות הרלוונטיות להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה בשטחן.

בין הרשויות שבהן התגלו היתושים הנגועים בחודש ספטמבר: מזכרת בתיה, קרית עקרון, מועצה אזורית גזר, מועצה אזורית מטה יהודה, מועצה אזורית משגב, מועצה אזורית עמק חפר, רמת השרון, מועצה אזורית מטה אשר ומועצה אזורית גליל עליון, מועצה אזורית שער הנגב, שדרות, מועצה אזורית גליל תחתון, מועצה אזורית עמק יזרעאל, מועצה האזורית זבולון, מועצה אזורית עמק המעיינות, מועצה אזורית מגילות, מועצה אזורית מנשה, מועצה אזורית מגידו, מועצה אזורית אלונה, מועצה אזורית גוש עציון, מועצה אזורית הגלבוע, קיסריה ופרדס חנה-כרכור.

במשרד הבריאות מבהירים כי העובדה כי נמצאו יתושים באזורים רבים מעידה ככל הנראה על נוכחות של הנגיף בכל הארץ – גם באזורים שלא נדגמו – ומחדדת את ההנחיה כי על כל הרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ להגביר פעולותיהן להפחתת מפגעי היתושים. זאת על ידי הרחבת פעולות הפיקוח והדברה. הנחיה זו מקבלת משנה חשיבות בימים של חופשת הסוכות, שבה רבים שוהים בערבים ובלילות מחוץ לבתים כשהם חשופים יותר לעקיצות יתושים.

יש לציין כי עיריית רחובות ביצעה הדברה ופעולות מניעה בשטחים הציבוריים. מחלקת ההדברה באגף שפ"ע והווטרינר העירוני ממליצים לבצע זאת גם בשטחים הפרטיים.

המדביר העירוני בפעולה

המדביר העירוני בפעולה בעיר רחובות

תחלואה בקדחת מערב הנילוס נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. במקרים בהם מתפתחת מחלה היא קלה ומתבטאת בחום ובכאבי ראש ושרירים. בחלק קטן מהחולים עלולה המחלה עלולה להסתבך ולגרום לדלקת במוח ואף למוות. מאחר שלא קיים חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לבני האדם.

בישראל מופעל מערך בין משרדי לאיתור נגיף קדחת הנילוס המערבי על ידי ניטור הנגיף ביתושים. איסוף היתושים בשדה מתבצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, וזיהוי היתושים ובדיקות הנגיף מתבצעות במעבדות משרד הבריאות.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"

הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון


תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר