סלט אבוקדו בקערות טורטייה (צילום: יהודה סלומון)
סלט אבוקדו בקערות טורטייה (צילום: יהודה סלומון)

מתכון השבוע – סלט אבוקדו וגבינה בקערות טורטייה

הכנת קערות הטורטייה פשוטה וקלה מאוד ולצד המראה המרשים הן תורמות גם פריכות וטעם לסלט האבוקדו

פורסם בתאריך: 23.6.17 09:00

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 קעריות חסינות חום בקוטר 14-12 ס"מ

4 טורטיות מקמח תירס בקוטר 20 ס"מ

10 גרם חמאת "תנובה" מומסת להברשה

1 אבוקדו גדול

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

4 כפיות שמן זית

1/2 כפית פתיתי צ'ילי מיובש + פתיתים נוספים לעיטור

מלח

4 כפות קרם פרש מסדרת "השף הלבן"

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות). מברישים צד אחד של כל טורטייה בשכבה דקיקה של חמאה מומסת. מניחים כל טורטייה (צד החמאה למעלה) בתוך קערית חסינת חום ומהדקים קלות כדי לתת לה צורת קערה מסולסלת. מסדרים את הקעריות בתבנית גדולה ואופים במשך 15 דקות עד ששולי קערות הטורטייה זהובים ופריכים. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות מראש.

מכינים את הסלט. חוצים ומגלענים את האבוקדו וחותכים את בשרו לקוביות. מעבירים לקערה, מטפטפים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים עגבניות, כוסברה וגבינה, מטפטפים את שמן הזית, מתבלים בחצי כפית פתיתי צ'ילי ובמלח לפי הטעם. מערבבים בזהירות. לפני ההגשה מחלקים את הסלט בין קערות הטורטייה. מניחים כף קרם פרש במרכז כל מנת סלט וזורים מעט פתיתי צ'ילי.

המתכון באדיבות דנית סלומון, לתנובה. צילום ועיצוב: יהודה סלומון

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר