קרונאט (צילום: יח"צ)
קרונאט (צילום: יח"צ)

ארבעה מתכוני סופגניות מעולים

פשוטות, מורכבות, טבעוניות וחלביות. ארבעה מתכונים טעימים לסופגניות

פורסם בתאריך: 12.12.17 10:00

סופגניית קסם ב-2 מרכיבים

סופגניות קסם (צילום: יח"צ)

סופגניות קסם (צילום: יח"צ)

 

המרכיבים (לכ-20 סופגניות):

1 ק"ג תערובת קסם לחלה של סוגת

500 גרם מים חמימים

למילוי:

ריבה / שוקולד

אופן ההכנה:

מניחים את החומרים בקערת המיקסר עם וו לישה. לשים באיטיות עד שהתערובת מתאחדת. מגבירים מהירות ולשים כ-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד בקלות מדפנות הקערה. קורצים מהבצק כ-20 חתיכות במשקל 80 גרם כל אחת, ומכדררים. מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומשהים להתפחה במשך כ-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של כ-180 מעלות. מטגנים את הסופגניות בכמה סבבים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומזריקים לכל סופגנייה ריבה או קרם שוקולד, ומאבקים באבקת סוכר.

 המתכון באדיבות סוגת

 

סופגניות במילוי קרם בוטנים ושוקולד

סופגניות במילוי קרם בוטנים ושוקולד (צילום: בועז לביא)

סופגניות במילוי קרם בוטנים ושוקולד (צילום: בועז לביא)

 

המרכיבים (לכ-30 סופגניות):

ניירות אפייה חתוכים ל-30 ריבועים בגודל 10X10 ס"מ

לבצק:

1 ק"ג קמח

3 כפות מלאות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1 ו-1/2 כוסות מים חמימים

3 ביצים

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ברנדי

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

למילוי קרם שוקולד הרשי:

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 כוס נטיפי שוקולד הרשי

50 גרם אבקת סוכר

למילוי קרם בוטנים ריסז:

1/2 כוס שמנת מתוה

1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז

100 גרם אבקת סוכר

לציפוי:

1 כוס נטיפי שוקולד הרשי מומסים + 1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז מומסים

לקישוט:

ריסז מיניס, הרשי קוקיס אנד קרים דרופס, חטיף הרשי קוקיס אנד קרים או כל תוספת שאוהבים.

אופן ההכנה: 

מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, הביצים, החמאה ותמצית הווניל ומערבלים במשך כ-7 דקות. לבסוף מוסיפים את הברנדי והמלח ומערבלים במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. משמנים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, מגלגלים לכדורים חלקים ומניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם ומרימים בעדינות את הסופגניות בעזרת נייר האפייה ומחליקים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים ומוציאים לצינון במסננת עם נייר סופג.

הכנת המילוי כ-5 שעות מראש: ממיסים במיקרוגל נטיפי שוקולד הרשי ושמנת מתוקה ובכלי נפרד ממיסים את נטיפי קרם הבוטנים ריסז ושמנת מתוקה. מערבבים היטב כל אחד לתערובת חלקה ומעבירים לצינון במקרר במשך כ-5 שעות. מקציפים במערבל כל קרם בנפרד תוך כדי הוספת אבקת הסוכר. חותכים את הסופגניות לחצי, מזלפים את הקרם, מניחים מעל את החצי השני, מצפים בשוקולד או בקרם הבוטנים המומס ומקשטים במגוון התוספות שאוהבים.

המתכון באדיבות השף קונדיטורית עמית דונסקוי למותג הרשי

 

קרונאט במילוי קרם קליק

קרונאט (צילום: יח"צ)

קרונאט (צילום: יח"צ)

 

המרכיבים:

בצק שמרים עלים

שמן לטיגון עמוק

למילוי:

3 שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

3 חבילות קליק

שוקולד מריר

שוקולד לבן

אופן ההכנה:

מפשירים בצק עלים במקרר במשך יממה או מחוץ למקרר במקום קריר. כאשר השקית מתנפחת זה סימן שהבצק הופשר והתחילה תפיחה. זה הזמן לפתוח את הבצק למלבן ארוך, לקפל לשניים ועוד פעם לשניים, ובסך הכל 3 קיפולים. מרדדים את הבצק המקופל עד לגובה 1.5 סנטימטר. קורצים עיגולים בהיקף כוס ובעזרת צנתר קורצים עיגול נוסף קטן במרכז (לצורת דונאט). מכסים בניילון ומתפיחים חצי שעה. לאחר מכן מטגנים בשמן חם (180 מעלות), מאוד כדאי להשתמש במד טמפרטורה אם יש, ומניחים להתקרר.

קרם קליק: מקציפים 2 שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצף יציב. מוסיפים 2 חבילות קליק טחון במעבד מזון, להעשרת הטעם ומרקם נגיס וכיפי. ממלאים את הקרם בשקית זילוף ומזלפים מהצד. ניתן לחצות את הקרונאט עם סכין ולזלף באמצע (כמו כריך).

גנאש: ממיסים 200 גרם שוקולד ושמנת מתוקה אחת (ניתן להחליף ל-150 גרם שוקולד לבן וחצי כוס שמנת). טובלים את הקרונאט, מקשטים בקליקים אן בכל קישוט שאוהבים.

המתכון באדיבות יונית צוקרמן "מלכת המטבח"

 

סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל

סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל (צילום: הדס ניצן)

סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל (צילום: הדס ניצן)

 

המרכיבים:

לבצק הסופגניות:

1 גביע אשל / 200 גרם יוגורט

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1.5 כוסות קמח תופח / 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי הסופגניות:

100 גרם שוקולד לבן / שוקולד חלב

1/2 כוס חלב

150 גרם חליטת קוקוס קרמל / קוקוס מלון

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה. משמנים עם ספריי שמן מחבת שקעים / מכשיר קייק-פופס וממלאים כל שקע עד הסוף. אופים את הסופגניות משני הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב, במשך כ-5 דקות בסך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך). חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות. במידה ואין ברשותכם מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.

הכנת הציפוי: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב. מצננים מעט וטובלים כל סופגנייה בשוקולד המומס. כשהשוקולד עוד חם, מפזרים חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר