רוסטביף סינטה (צילום: אפיק גבאי)
רוסטביף סינטה (צילום: אפיק גבאי)

מתכונים לראש השנה

תפוחים, דבש, רימונים, בשר ודגים. מתכוני ראש השנה שישאירו לכם טעם של עוד לכל השנה

פורסם בתאריך: 17.9.17 07:00

-->

סלט תפוחים ורימונים עם ויניגרט דבש ולימון

סלט תפוחים ורימונים (צילומים: גיא מישלי)

סלט תפוחים ורימונים (צילומים: גיא מישלי)

 

המרכיבים (לארבעה אנשים):

4 תפוחי "גרנד סמית"

1 רימון

2 כוסות מיץ לימון

כף דבש

חופן עלי נענע

חופן חמוציות

חופן אגוזי מלך קלויים קצוצים

1 גבעול סלרי חתוך לרצועות

גבינה כחולה לפי הטעם

גביע יוגורט

לרוטב ויניגרט ודבש:

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1/3 כוס שמן זית

כף דבש

מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הוויניגרט: מערבבים את הלימון, המלח, הפלפל והדבש ומזליפים לאט שמן זית.

הסלט: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומשרים במיץ לימון לכמה דקות (למניעת השחרה). מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים היבשים והוויניגרט. מפזרים מעל גבינה כחולה.

הצעת הגשה בכוסות אישיות: שתי כפות יוגורט, סלט וגבינה כחולה מעל.

המתכון באדיבות השף גיא מישלי, שף תפעולי Sodexo On-Site

 

סלט סלנובה תפוחים וחמוציות בויניגרט דבש

סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש (צילום: אפיק גבאי)

סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים:

חסה סלנובה שלמה מפורקת לעלים

חצי תפוח (עדיפות לפינק ליידי) חתוך לסלייסים דקים

כף חמוציות

2 כפות פקאן מסוכר

לרוטב:

חצי כף חרדל

2 כפות של דבש

400 מ"ל מיץ תפוזים טרי

מיץ מלימון טרי 1

מלח

פלפל

100 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

טוחנים את כל מרכיבי הרוטב למעט השמן, שאותו מזליפים תוך כדי הטחינה. מערבבים הכל יחד.

בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

כל הסלט ללא רוטב ויניגרט מכיל 130 קלוריות (4 נקודות). הרוטב לבדו מכיל 1,130 קלוריות לכל הסלט, ו-35 נקודות.

המתכון באדיבות לירז שדה, שפית מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

חישוב הנקודות והקלוריות של המנה באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל

 

דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

דניס במילוי לימונית ולימון (צילום: אפיק גבאי)

דניס במילוי לימונית ולימון (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים:

4 דגי דניס שלמים וטריים

שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ)

3 שיני שום

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1 צרור לואיזה / לימונית

2 ליים / לימון פרוס דק

2 ק״ג מלח גס

6 חלבוני ביצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה / לימונית עד לקבלת תערובת גסה. ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים / לימון. מערבבים את המלח הגס עם החלבונים. מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצת הגשה: סלט ירוק לצד המנה.

המתכון באדיבות רשת טיב טעם

 

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

שוק טלה (צילום: אפיק גבאי)

שוק טלה (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים:

1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק"ג

10 סלקים קטנים ללא הקליפה

10 בצלי שאלוט קלופים

1 חבילת ענבים ירוקים

1 חבילת ענבים שחורים

1 צרור תימין

200 מ״ל רכז רימונים

2 ליטר ציר עוף / מים

2 כפות דבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף / מים ודבש. צולים את הבשר: מברישים את שוק הטלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים). יוצקים את הרוטב לתבנית. צולים כשעה וחצי עד להזהבה, מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת.

המתכון באדיבות רשת טיב טעם

 

עוגת דבש קלאסית

עוגת דבש קלאסית (צילום: אלעד גוטמן)

עוגת דבש קלאסית (צילום: אלעד גוטמן)

 

המרכיבים (ל-2 יחידות אינגליש קייק):

280 גרם קמח

1.5 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפת סודה לשתייה

קורט מלח

קורט ציפורן

3 ביצים

200 גרם שמן קנולה

240 גרם דבש

160גרם סוכר חום

130 גרם תה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. מכניסים לקערת מיקסר עם מטרפה שמן, דבש וסוכר. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הסודה לשתייה, המלח והציפורן ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. לבסוף מוסיפים את התה ומערבבים שוב.

מחלקים את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בין 45 ל-55 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות. יש לבדוק אם העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש.

המתכון באדיבות רשת קפה גרג

 

עוגת דבש תפוחים והדרים

עוגת דבש תפוחים והדרים (צילום: יח"צ)

עוגת דבש תפוחים והדרים (צילום: יח"צ)

 

המרכיבים:

280 קמח

1.5 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפת סודה לשתייה

קורט מלח

קורט ציפורן

3 ביצים

200 גרם שמן קנולה

240 גרם דבש

160 גרם סוכר חום

130 גרם תה

2 תפוחים חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות

גרידה מתפוז אחד

אופן ההכנה:

מערבבים בקערת מיקסר עם מטרפה את השמן, הדבש והסוכר. מוסיפים ביצים ואת גרדת התפוז ומערבבים. אחר מכן מכניסים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הסודה לשתייה, המלח והציפורן ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את התה והתפוחים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה חלקה. אז יש לחלק את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בין 45 ל-55 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות. העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכזה והקיסם יוצא יבש.

המתכון באדיבות רשת בתי הקפה ביגה

 

בטטות מקורמלות בדבש

בטטות מקורמלות בדבש (צילום: אפיק גבאי)

בטטות מקורמלות בדבש (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 בטטות גדולות – כל אחת לפחות 300 גרם

תרסיס שמן זית

3 כפיות דבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את הבטטות, מרססים בתרסיס שמן זית על הבטטות, מתבלים בכפית דבש על כל בטטה, מניחים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים קרוב לשעה וחצי.

137 קלוריות למנה של חצי בטטה, 3.5 נקודות.

המתכון באדיבות לירז שדה, שפית מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

חישוב הנקודות והקלוריות של המנה באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל

 

סלמון בדבש

סלמון בדבש (צילום: אפיק גבאי)

סלמון בדבש (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

למרינדה:

חצי כוס מיץ תפוזים

5 כפות דבש

2 כפות חרדל דיז'ון

מלח

פלפל

2 גבעולי טימין

כף שמן זית

8 נתחי דג סלמון של 150 גרם או דג שלם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה יחדיו ומורחים על הסלמון. משאירים לפחות שעה כדי שהדג יספוג את כל הטעמים. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

כל מנה 6.5 נקודות ו-400 קלוריות.

המתכון באדיבות לירז שדה, שפית מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

חישוב הנקודות והקלוריות של המנה באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל

 

רוסטביף סינטה

רוסטביף סינטה (צילום: אפיק גבאי)

רוסטביף סינטה (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים (ל-10 מנות):

נתח סינטה של קילו וחצי

למרינדה:

4 כפות שמן זית

2 כפיות פפריקה

כף חרדל

כף זרעי כוסברה

חצי כף פלפל שחור גרוס

4 כפות דבש

חצי שן שום קצוץ

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומורחים על הנתח. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך הלילה. לפני אפיית הנתח רצוי להשאירו בחוץ בערך שעה. מחממים תנור ל-300 מעלות, מכניסים את הנתח כשהשומן כלפי מעלה ואופים במשך 5 דקות לצריבת השומן. מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ומשאירים דלת פתוחה. אופים עוד 20 דקות בערך למידת מידיום רייר.

כל מנה 8 נקודות ו-320 קלוריות.

המתכון באדיבות לירז שדה, שפית מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

חישוב הנקודות והקלוריות של המנה באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל

 

קרמבל תפוחים

קרמבל תפוחים (צילום: אפיק גבאי)

קרמבל תפוחים (צילום: אפיק גבאי)

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

תפוחים מקורמלים בדבש

5 תפוחי גרני סמית חתוכים ושטופים

5 כפות דבש

לבצק:

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם סוכר דמררה

75 גרם אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה:

טוחנים את כל מרכיבי הבצק במגימיקס בפולסים, עד ליצירת פירורים. מחממים דבש במחבת עד לרתיחה ויצירת בועות, כמו של קרמל סוכר. מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד לריכוך התפוחים. מוסיפים בסוף כפית קינמון. מסדרים בתבנית חסינת חום שכבה של תפוחים ועליה בצק. אופים ב-180 מעלות עד להשחמה.

כל מנה מכילה 180 קלוריות ו-9 נקודות.

המתכון באדיבות לירז שדה, שפית מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

חישוב הנקודות והקלוריות של המנה באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל

תגובות

תגובה אחת

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר