קינוחי תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)
קינוחי תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

מתכוני קינוחים מפתיעים לכבוד השנה החדשה

"יקבי כרמל" והשף אבי ביטון מציגים: קינוחי תירוש כרמל מפתיעים לכבוד השנה החדשה

פורסם בתאריך: 10.9.20 07:26

הפתעה על שולחן החג. תירוש כרמל, מהמותגים הוותיקים והמוערכים בישראל, מגיע אל שולחן החג בתפקיד חדש עם סדרת קינוחים טעימים וייחודיים פרי שיתוף פעולה קולינרי עם השף אבי ביטון.

קינוחי תירוש כרמל החדשים עשויים ממיץ הענבים האהוב, המיוצר מ-100% ענבים טריים, ללא תוספת מים וסוכר וללא תוספת חומרי טעם וריח או צבעי מאכל.

קולקציית הקינוחים כוללת 3 קינוחי פרווה:

עוגת תירוש כרמל – Take of על הקינוח הנוסטלגי – עוגת תפוזים בחושה המוכרת, המככבת עד היום בבתים רבים. מדובר בעוגה בחושה, פשוטה להכנה, שבמרכזה מיץ תירוש כרמל.

ח'לבס תירוש כרמל – קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון.

רפאלו תירוש כרמל – קינוח יוקרתי ומרשים של כדורי שוקולד לבן, תירוש וקוקוס עם אגוז לוז במרכז, שטעמו מתפוצץ בפה.

ניתן לרכוש את קינוחי תירוש רוזה בסניפי מעדניית סוליקה במחיר 35 שקלים לעוגה, 33 שקלים לחלבס ו-39 שקלים לרפאלו, או להכין בעצמכם על פי המתכונים המצורפים:

עוגת תירוש כרמל

המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)

מצרכים:

4 ביצים L

1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן

1 כוס או 240 מ"ל שמן קנולה

1 כף גרידת תפוז

1 כוס או 240 מ"ל תירוש כרמל

2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס תירוש כרמל להרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים).

אייסינג תירוש :

3 כפות אבקת סוכר

שלוש כפות תירוש כרמל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.

משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד.

מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל-20 דקות ומוזגים על העוגה.

עוגת תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

עוגת תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

 

 

כדורי שוקולד תירוש כרמל בציפוי קוקוס (רפאלו)

מצרכים:

200 גר שוקולד לבן

100 מ"ל תירוש כרמל

150 גר קוקוס

אגוזי לוז קלופים למילוי

מעט קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:

מחממים את תירוש כרמל ויוצקים על קוביות השוקולד ומערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררי לשעתיים במקרר.

בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור.

רפאלו תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

רפאלו תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

 

 

חלבס תירוש כרמל

מרכיבים:

350 גר סולת

200 מיל שמן

1 ליטר תירוש כרמל

200 גר דבש

200 גרם סוכר

3 מקלות קינמון

50 גר אגוזי לוז קלופים

50 גר חמוציות

אופן ההכנה:

לטגן את הסולת עם השמן. להביא לרתיחה את שאר המרכיבים לשפוך על הסולת ולבשל 10 דק בחום נמוך עד הסמכה. להוציא את מקלות קינמון לשים בתבנית לקרר 5 שעות ולחתוך לקוביות.

חלבס תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

חלבס תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות ברחובות?

הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של "ערים"

הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "ערים רחובות" באייפון


אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר