צלעות בסוהו (צילום: איציק בראל)
צלעות בסוהו (צילום: איציק בראל)

שלוש המלצות לאוכל מוכן לחג

מארחים בחג וחוששים מהשעבוד במטבח? מעדיפים לחגוג מחוץ לבית? מצאנו לכם שלושה פתרונות זמינים, פשוטים ובעיקר טעימים

פורסם בתאריך: 10.9.17 08:52

כשאנחנו מארחים משפחה גדולה בחג, ימים ארוכים לפני כן כבר מתחיל כאב הראש. מתי לערוך את הקניות, אילו כמויות לרכוש, מה כדאי להכין ומה ישדרג את הערב החגיגי. לאלו מאיתנו שמעדיפים לפתוח את השנה בצורה רגועה יותר, יש כיום מגוון פתרונות מצוינים. בחרנו להביא לכם כאן שלוש אופציות טעימות במרחק נסיעה קצר מרחובות.

תבשילים ביתיים עשירים ומגוונים

פונדק ורדה, אחד המוסדות הקולינריים המוכרים והמיתולוגיים בישראל – שמאכיל כבר יותר מ-50 שנה דורות של חיילים ומשפחות מכל רחבי הארץ, פתח באחרונה גם שירות של אוכל מוכן לשבתות ולחגים. המסעדה הביתית, שהוקמה על ידי ורדה ואריה בצלאל לפני כחמישה עשורים, עברה באחרונה לדור ההמשך בראשותה של הבת, שולי. כמיטב המסורת, במקום מוגשים תבשילים ביתיים אותנטיים, סלטים ואפילו מנות צמחוניות וטבעוניות, כאשר הכל נעשה מדי יום מחומרי הגלם הטריים ביותר וללא חומרי שימור.

הטעמים מדהימים, המחירים נוחים ומתאימים לכל כיס וכדי להקל עליכם גם יעזרו לכם לתכנן בדיוק את כמויות האוכל המומלצות לכל אורח בשולחן, כך שמצד אחד לא יחסר דבר, ומצד שני שלא תקנו יותר ממה שצריך.

מה בתפריט? מנות ראשונות: לביבות פראסה אפויות (50 שקלים לקילו), דלעת ערמונים במילוי בורגול ואגוזים ברוטב רימונים (70 שקלים לקילו), קציצות דגים ברוטב פיקנטי (70 שקלים לקילו), כבד קצוץ קלאסי (80 שקלים לקילו), פילה מושט ברוטב פיקנטי (80 שקלים לקילו), פילה סלמון נורווגי בקראסט פיצוחים ועשבי תיבול (110 שקלים לקילו), גפילטעפיש (10 שקלים ליחידה), מרקים (25 שקלים לליטר), ועוד.

פילה מושט ברוטב פיקנטי בפונדק ורדה

פילה מושט ברוטב פיקנטי בפונדק ורדה

 

בעיקריות: שניצלים (70 שקלים לקילו), ירכיים בחרדל ודבש (80 שקלים לקילו), כרעיים עם פול ירוק וארטישוק (80 שקלים לקילו), צלי בקר ויין ופירות יבשים / עם גרגרי חומוס וזיתים (100 שקלים לקילו), תבשיל ראש בירקות שורש (100 שקלים לקילו), לשון בקר ברוטב פטריות (100 שקלים לקילו), סטייק פרגית ברוטב סילאן ורימונים (100 שקלים לקילו), אוסובוקו עגל ביין אדום (120 שקלים לקילו), שוק אווז ברוטב תפוזים ודבש (120 שקלים לקילו), וכתף טלה בתנור עם עשבי תיבול (120 שקלים לקילו).

אוכל מוכן לשבתות ולחגים בפונדק ורדה

אוכל מוכן לשבתות ולחגים בפונדק ורדה

 

אוכל מוכן לשבתות ולחגים בפונדק ורדה

בפונדק ורדה יעזרו לכם לתכנן בדיוק את כמויות האוכל המומלצות לכל אורח בשולחן

 

בתוספות ניתן למצוא ב-40 שקלים לקילו אורז עם שקדים וצימוקים; קינואה עם בטטות ועדשים שחורות; בטטות צלויות בצ'ימיצ'ורי; תפוחי אדמה צלוייים בשום ורוזמרין; שעועית ירוקה ברוטב אסייתי; נזיד לוביה, ועוד, כשב-60 שקלים לקילו תקבלו בורגול עם קוביות דלעת ואגוזים, וב-120 שקלים לקילו תוכלו להתפנק על טנזיה פירות יבשים ואגוזים.

בגזרת הסלטים: סלט תפוחי אדמה; סלט סלק בעשבי תיבול ובצל ירוק; פלפלים קלויים; מטבוחה חריפה; חציל קלוי במיונז (35 שקלים לקילו), גזר חי בצ'ילי, לימון וחמאת בוטנים; טבולה בורגול ועשבי תיבול, אגוזי מלך ורימונים (60 שקלים לקילו), עדשים מונבטות, סלק ואגוזי קשיו (80 שקלים לקילו), פטריות צלויות וערמונים בעשבי תיבול (80 שקלים לקילו).

פונדק ורדה, צומת מסמיה. הזמנות בטל': 088502653, או באתר: pundakvarda.co.il

 

שולחן החג בטעמים מעושנים

מסעדת המעשנה שנפחה באחרונה בנס ציונה מציעה לקראת החג מנות של בשרים, עופות ותוספות מעושנים. התפריט מתאים בעיקר להגשת המנה העיקרית בזמן ארוחת החג, ובמסגרת זו ניתן לרכוש מגוון מנות ששף המסעדה, אוהד קויתי, יוצר ומעשן עבור הלקוחות.

תפריט החג מציע ארבע קטגוריות של בקר מעושן: אסאדו – צלעות מעושנות בתערובת התבלינים הסודית של המקום (140 שקלים לקילו); בריסקט – חזה בקר מעושן ועסיסי (120 שקלים לקילו); מנת הדגלLow & Slow – אונטריב בבישול ארוך בציר בקר (120 שקלים לקילו); ומנת ספיישל של אסאדו על העצם (195 שקלים לקילו).

בקטגוריית העוף ניתן להזמין מראש עוף שלם שייעשה במעשנה על פי המתכון הסודי של השף (60 שקלים לקילו).

בנוסף ניתן לרכוש תוספות כמו תפוח אדמה מעושן (40 שקלים לקילו), חמוצים (40 שקלים לקילו), בקבוק רוטב חריף (24 שקלים), מלח מעושן (5 שקלים ליחידה) ועוד תוספות מעניינות שמכינים במעשנה.

בריסקט מעושן לשולחן החג של המעשנה (צילום: חיים יוסף)

בריסקט מעושן לשולחן החג של המעשנה (צילום: חיים יוסף)

 

עוף שלם של המעשנה בהזמנה מראש לשולחן החג (צילום: חיים יוסף)

עוף שלם של המעשנה בהזמנה מראש לשולחן החג (צילום: חיים יוסף)

 

המעשנה, רחוב ויצמן 24 בנס ציונה. טל' להזמנות: 086553500

 

ראש שנה בטעם אסייתי

בא לכם להתעצל בערב החג עד הסוף? גם זו אופציה. למי שאין חשק לארח או להתארח אצל משפחה או חברים, במסעדת הסוהו מציעים את ארוחת ערב ראש השנה המסורתית ב-20 בספטמבר.

המסעדה תציע לסועדים ארוחה חגיגית הכוללת מנות ראשונות, עיקריות, תוספות וקינוחים. המנות יוגשו למרכז השולחן, ללא הגבלה, ויכללו מגוון מנות צמחוניות ובשריות, תפריט סושי מגוון ושלל תוספות.

בראשונות: סלט שורשים ויאטנמי – גזרים צבעוניים, צנונית, כרוב אדום ולבן, צ'ילי חריף, מיקרו כוסברה וג'ינג'ר כבוש ברוטב ויניגרט אסיאתי; צ'יקן וואה – נתחי פילה עוף עטופים בציפוי אסיאתי על בסיס סויה; אגרול טיוואני במילוי חזה עוף טחון, גזר, כרוב ונבטים על מצע של מגוון ירקות; גיוזה – כיסוני בצק יפניים במילוי חזה עוף וירקות טחונים, מוגש על מצע סלט מלפפונים אסיאתי; פאנקו כרובית – כרובית בטמפורה בליווי רוטב אסיאתי.

בסושי: טייפון – רול סוחף עטוף בסלמון צרוב, מיונז, טריאקי, שבבי בטטה ועירית במילוי טונה חריפה, מלפפון, אבוקדו ובטטה; סאקורה – רול אין סייד אאוט במילוי חסה, עירית, אבוקדו ואספרגוס, עטוף בבטטה בטמפורה ושברי בוטנים, ברוטב ספייסי סלק; ספייסי טונה החדש – אין סייד אאוט במילוי טונה קצוצה עם צ'ילי חריף, אבוקדו, עירית ושבבי טמפורה עם נגיעות סריראצ'ה; פרייד ססמי – אין סייד אאוט במילוי סלמון אפוי, אבוקדו, גבינת פילדלפיה ובטטה, עטוף בשומשום וטריאקי.

סאקורה רול (צילום: איציק בראל)

סאקורה רול (צילום: איציק בראל)

 

מנות ביניים: סאקורה אודון נודלס – קוביות סלמון צרובות על הגריל ומוקפצות עם אטריות אודון בקאריירוק, חלב קוקוס, בצל ירוק וסגול, פטריות, כרובית, שעועית ירוקה, ברוקולי, עגבניות שרי, בזיליקום, סויה ורוטב פטריות; דנה פאד קפאו – מנה תאילנדית אותנטית בעלת טעמי מהמזרח ששודרגה באמצעות אנטריקוט עם בצל ירוק וסגול, שעועית ירוקה, שום, צ'ילי חריף וכוסברה.
בעיקריות: שיפוד ג'מבו פילה בקר במרינדת דבש, שום ושמן זית; צלעות כבש; פילה סלמון.

צלעות בסוהו (צילום: איציק בראל)

צלעות בסוהו (צילום: איציק בראל)

 

לצד העיקריות מוגשות התוספות: אורז מוקפץ עם עשבי תיבול, ביצה ובצל ירוק; פירה; סטייק צ'יפס מתובל; ירקות מוקפצים בקארי.

בקינוחים: פירמידת קרם ברולה ברוטב קרמל חם, קינמון ובננות; פאדג' שוקולד חם עם גלידת וניל; פבלובה עם סורבה ורוטב פירות יער.

קרם ברולה בסוהו (צילום: איציק בראל)

קרם ברולה בסוהו (צילום: איציק בראל)

 

כל סועד יוכל ליהנות משתייה קלה חופשית ויין להרמת כוסית.

המחיר לאדם: 390 שקלים. ילד בגילאי 3-10: 180 שקלים (ילדים עד גיל 3 חינם). תחילת הגשת התפריט בשעה 19:30. הרשמה מראש בטלפון: ​039658395

הסוהו, משה בקר 15, אזור התעשייה הישן ראשון לציון.

 

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר