מתכון מנצח לחג השבועות: גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות

לימור תירוש כם מתכון מנצח שישדרג כל שולחן חג

פורסם בתאריך: 28.5.20 09:41

תולשים את פרחי הברוקולי בידיים והם מושכים איתם את תערובת הגבינות הטעימה שאף פעם לא מאכזבת. מאכל טעים במיוחד שמשדרג את שולחן.

המצרכים:

1 ק"ג ברוקולי

כף וחצי מלח גס

חמאה לשימון התבנית

לתערובת גבינות וזיתים:

4 ביצים

חצי כוס חלב

כוס קמח תופח

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

כפית מלח דק

חצי כפית פלפל שחור גרוס קורט אגוז מוסקט

חצי שקית גבינת קוואטרו פורמאג'י של גד

20 זיתים שחורים – עדיף מזן קלמטה מגולענים וקצוצים

לציפוי:

250 גרם גרם גבינת מסקרפונה 40 אחוזי שומן של גד

2 כפיות תבלין זעתר

חצי  לימון פרוס לחצאי עיגולים דקים

להגשה:

שתי עגבניות חצויות

אופן ההכנה:

מפרקים את ראשי הברוקולי לתפרחות בינוניות כך שיישארו להם גבעולים באורך 5-7 ס"מ.

מניחים בקערה, זורים מלח גס ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי.

משהים ל-10 דקות, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.

מחממים תנור -ל-200 מעלות ומשמנים ב נדיבות תבנית בחמאה.

טורפים ביצים וחלב בקערה גדולה. מוסיפים קמח תופח, קליפת לימון מגוררת ותבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קוואטרו פורמאג‘י וזיתים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית

 להרכבת המנה:

מעמידים את תפרחות הברוקולי בתערובת כשהגבעולים כלפי מעלה. בעזרת כפית מניחים גושי מסקרפונה בין התפרחות. מפזרים זעתר ופרוסות לימון.

אופים כ-20 דקות עד שהבלילה מתייצבת.

סוחטים מעל עגבניות ומגישים מיד.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר