טרגדיה ברחובות: ילד בן שש לא התעורר משנתו. מהמרכז הרפואי קפלן נמסר כי הילד מת מסיבוכי שפעת. בהודעת קפלן נמסר: "הבוקר (יום ו', 5.12.25) הובהל למרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית ילד בן שש במצב אנוש, שהתמוטט בביתו, תוך מאמצי החייאה מתקדמים של מד"א. למרות מאמצי החייאה ממושכים וניסיונות ממושכים להילחם על חייו של הילד על ידי הצוות הרפואי במלר"ד הילדים במרכז הרפואי קפלן, הצוות נאלץ לקבוע את מותו.
"לדברי הורי הילד, אתמול החלו תסמינים נשימתיים, והבוקר, כאשר התמוטט בביתו הזעיקו את מד"א. בבירור שנערך במרכז הרפואי קפלן נמצא כי הילד, בריא בדרך כלל וללא מחלות רקע, חיובי לשפעת מסוג A, ולא חוסן.
ד"ר שחר אורן, רופא בכיר במלר"ד הילדים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית: "אנחנו עדים בימים האחרונים לגל חזק של שפעת מסוג A, מחלה ויראלית שגורמת לחום גבוה, תסמינים נשימתיים ועלולה לייצר סיבוכים כמו דלקת ריאות ודלקת שריר הלב. אנחנו עדיין בתחילת החורף והחיסונים זמינים בכל המרכזים הרפואיים וקופות החולים. אנא מכם, לכו להתחסן".
דוברות איחוד הצלה – מחוז מרכז: צוותי הרפואה של איחוד הצלה ביצעו פעולות החייאה על ילד בן שש שלא התעורר משנתו בביתו ברחובות.
נהוראי אלוני, חובש באיחוד הצלה, מסר: "נמסר לנו מבני המשפחה כי הילד איבד את ההכרה תוך כדי השינה לאחר שבלילה לא חש בטוב. יחד עם חובשים נוספים מאיחוד הצלה ביצענו בו פעולות החייאה ובסיומן הוא פונה לבית החולים קפלן תוך כדי פעולות החייאה שם למרבה הצער נאלצו לקבוע את מותו".





נחמה רוזן
ת.נ.צ.ב.ה.