מתן דיל (מימין, צילום שרון גבאי, יחצ) ואביב איטח (צילום ראובן קפוצ'ינסקי)
מתן דיל (מימין, צילום שרון גבאי, יחצ) ואביב איטח (צילום ראובן קפוצ'ינסקי)

סערה פוליטית ברחובות: דיל נטל את סמכויות איטח, שמגיב בחריפות

סערה פוליטית ברחובות בעקבות עימות חריף בין ראש העירייה לסגנו. זה מה שאומרים שני הצדדים

פורסם בתאריך: 27.10.25 09:15

סערה פוליטית ברחובות בשל עימות חריף בין ראש העירייה, מתן דיל, לסגנו אביב איטח. בעירייה טוענים כי הרקע למהלך הוא כי איטח פעל בניגוד למדיניות ראש העיר, איטח טוען כי הרקקע הוא מאביק כוחות לקראת הבחירות לראשות סניף הליכוד ברחובות.

אלו דברי שני הצדדים:

מהעירייה נמסר: "בנוגע למכתב שראש העיר שלח לסגנו אביב איטח, בו הוא נוטל ממנו את סמכויותיו: בשנה וחצי האחרונות פעל איטח בניגוד למדיניותו של ראש העיר, הפועל למען אחדות, סובלנות ושיח מכבד, ואף חתר תחתיה באופן שיצר חוסר אמון. הבוקר (אתמול, ראשון) נשלח מכתב הנוטל את סמכויותיו, כשבישיבת מועצת העיר, שתתכנס בעוד כשבועיים וחצי, נושא הפיטורין יעלה לדיון. למען הסר ספק, סיעת הליכוד נשארת בקואליציה, כשחבר המועצה רונן אהרוני נציג מחל".

אביב איטח מסר: "אצל מתן דיל 'כולם לא בסדר'. הסגנים 'לא בסדר', עובדי העירייה 'לא בסדר', מלול 'לא בסדר', אנשים שליוו אותו שנים 'לא בסדר' – רק מתן דיל בסדר. אם באמון עסקינן, אז יואיל ראש העיר לספר לציבור על מסכת הלחצים שהוא מפעיל עלי, לאור הבחירות ליו"ר סניף הליכוד ברחובות, ודורש ממני לבטל את הבחירות, בהן הוא יודע שאני צפוי לנצח. מתן מסתתר מאחורי רשימת "רחובותי", אבל בפועל רוצה לנהל גם את סניף הליכוד ולהשתמש בו. הוא רוצה לשלוט ברשימה, להשפיע על התנהלות הסניף, וכך להגביל את כוחו של הסניף. זו האמת וזו הסיבה היחידה העומדת מאחורי ההחלטה לפטר אותי".

איטח הוסיף: "אני לא מסתיר את זה שאני ליכודניק גאה ורוצה למקסם את הכוח האלקטורלי של הליכוד בעיר. אם מתן רוצה את הליכוד, שיבוא להתמודד בליכוד, ולא יתייחס לליכוד כמו ילד חורג, ולא ישתמש בו, אך יתחמק מלהודות שהוא תומך בו ויציג את עצמו כלא-פוליטי. הדעות שאני מפרסם ברשתות, הן דעות המייצגות את רוב בוחרי הליכוד והימין בעיר, ואם מתן מתנער מהם, זה רק מוכיח שהוא לא מייצג את הליכוד ולא את הימין. לפני שהוא טוען שאני חתרן, אולי כדאי שייזכר איך הוא ירק בפרצופו של מי שגידל אותו וטיפח אותו, ולבסוף הדיח אותו בבושת פנים. להבדיל, מעבר לכך שאיני חותר תחת אף אחד, רק אזכיר שמתן לא גידל אותי, ואת תפקיד הסגן קיבלתי כנציג סיעת הליכוד".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"ערים"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר